NIEUWS

 

 

Openhuis zaterdag 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Op zaterdag 7 april 2018 wordt er een open huis georganiseerd in verband met de “NVM Open Huizen Dag”.

U bent welkom om de laatste woningen te bezichtigen tussen 11:00 uur en 13:00 uur, de koffie met een versnapering staat voor u klaar.


 

 

Open Huizen Dag op zaterdag 30 september tussen 10.00 uur en 15.00 uur

Op zaterdag 30 september jl. werd er een open huis georganiseerd in verband met de “NVM Open Huizen Dag”.

De open dag was door de enorme belangstelling een groot succes, tevens konden de kopers een kijkje nemen in hun eigen woning.

Wij zijn dan ook zeer verheugd, dat de genomen opties van die dag uiteindelijk geëindigd zijn in een koopovereenkomst.

We mogen spreken van een zeer geslaagde dag!


 

 

Maart 2017 - Verwachtte oplevering najaar 2017

We zijn inmiddels bijna een jaar verder en de bouwwerkzaamheden verlopen voorspoedig. Draagmuren, gevelkozijnen en gevelmetselwerk lopen conform planning en het zal niet lang meer duren voordat het hoogste punt gevierd kan worden.

Voor de zomervakantie zullen alle nutsaansluitingen gemaakt worden. Naar verwachting zal de oplevering van de woningen ergens in het najaar 2017 plaatsvinden, maar dit is een schatting, want de aannemer is voor haar planning afhankelijk van o.a. het weer.

Aan het eind van de bouwperiode zullen de straten rondom het project conform het inrichtingsplan dat eerder is afgestemd met het omwonendencomité aangepast worden. Voor de uitvoering van het herinrichtingsplan zal er wederom tijdelijk sprake zijn van afsluiting van de straten. Te zijner tijd zullen wij dit in overleg met het omwonendencomité en gemeente Schoonhoven afstemmen.


 

 

April 2016 - Start Bouw

Met een druk op de knop en wat geluid van motoren heeft wethouder Blok op 26 april 2016 de eerste paal voor de locatie Hooijkaas “erin gedraaid”.

Nadat de locatie vanaf 2004 braak heeft gelegen en vanaf 2014 tijdelijk als plantsoen was ingericht, gingen wij, na aanpassing van het oorspronkelijke plan en een degelijke voorbereiding, daadwerkelijk van start met de stadswoningen van Nieuw Hooijkaas.

Op deze plek verschijnen in de komende anderhalf jaar 27 woningen in verschillende woningtypes. Voor ieder wat wils. Uniek: nieuwbouw in de historische binnenstad van Schoonhoven, passend in de architectuur van die binnenstad.

De unieke ligging van het project brengt, naast bijzonder wonen, nog meer met zich mee. Er werden een aantal bijzondere maatregelen getroffen om hier te kunnen bouwen. Palen worden niet geslagen, maar de grond ingedraaid. Omdat er geen ruimte voor opslag van bouwmateriaal is, is in het midden van het bouwterrein een bouwkraan opgebouwd en wordt er “direct vanaf de vrachtwagen” gebouwd. Op de Korte Dijk, in de Molenstraat en ’t Klooster is een aantal verkeersmaatregelen genomen (stoplichten, afsluitingen) die het bouwen mogelijk maakt.


 

 

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard

Bekijk hier de nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard.

 

 

 

 


naar aanbod